Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 05

Добредојдовте на нашата веб страна

Ние сме компанија која се занимава со Производство и преработка на ориз и др. житарици како и репроцесија и производство на семенски материјали. Повеќе...

Наши производи

  • Бел ориз 0.9кг
  • Бел ориз 4кг
  • Бел ориз 5кг
Повеќе...

Наши Услуги

  • Превоз и дистрибуција на оризот во земјата и странство
  • Прочистување и испитување на оризот
Повеќе...

Подготовка на Македонска традиционална тава со ориз.

Сечкан кромид, се пропржува на загреано масло, се додава 200 гр Ориз, се пржи додека оризот да добие мала нијанса на кафеава боја. Потоа се додава 600 гр зовриена вода (може и кокошкова коцка за супа во зовриената вода) и зачини по вкус: изрендано морковче,вегета,сол,црн,бибер. Се става в релна додека да изврие водата. Кога водата е извриена оризот е готов. (За 4 лица)